About Me

- noratiqah bt mohd salleh - - 14 october 1990 - - kuala selangor, selangor - - sekolah kebangsaan tanjung keramat (1997-2001) - - sekolah kebangsaan seksyen 6, shah alam (2002) - - sekolah menengah kebangsaan agama kuala selangor (2003-2007) - - kolej universiti islam antarabangsa selangor -

Sahabat Blogger

http://sahabatblogger.net/ - official website- https://www.facebook.com/groups/wanammal/ - group-

Laws

Ini adalah blog peribadi, segala maklumat adalah dari diri penulis sendiri, dan jika diambil dari tempat lain, ia akan dinyatakan. Jika ingin "copy" apa-apa yang terdapat di blog ini, mestilah dicreditkan kepada http://atiqsalleh.com

assalamualaikum wahai reader sekalian

alhamdulillh, atq selamat pergi dan selamat balik.. setelah 6 hari di bandar paris van java iaitu bandung.. memang masa atq dipenuhi dengan shopping sahaja.. hanya 2 hari sahaja melawat tempat-tempat yang best.. selebihnya shopping..

1. RUMAH MODE

Rumah Mode ini merupakan tempat shopping high class. walaupun tempat high class… tapi harganya masih murah.. cuma barang yang dijual agak formal..

2. JALAN CIHAMPLAS

kawasan ini sangat best.. kalau hendak beli t-shirt cop bandung… sini tempat original.. dan tarikan di jalan cihamplas ini adalah replika watak-watak kartun yang besar-besar.. atq cuma sempat masuk ke kedai spiderman sahaja.. sebab dah malam.. banyak lagi kedai karektor kartun seperti batman, super mario.. macam-macam lagi ada.. dan kalau hendak beli jaket kulit murah.. sinilah tempatnya

3. Toko 3

ada sesiapa peminat jeans?? sini tempat yang sesuai unuk peminat-peminat jeans original.. harganya dalam rm 50 dah boleh dapat jeans original.. atq dapatlah grab satu jeans.. hehe.. murahlah katakan.. banyak lagi choice untuk baju-baju casual

4. Jalan Dago

Jalan Dago ini sesuai bagi orang yang sudah bekerjaya.. kakak atq beli baju kerja 6 helai.. tapi tak sampai rm150.. sini memang tempat untuk beli baju-baju formal yang lebih murah dari Rumah Mode

5. Terminal Tas

Terminal Tas ini seperti gudang menjual beg tangan serta beg sekolah.. bagi siapa yang minat untuk memgumpul beg tangan.. pergi lah sini.. dapat beg yang kita mahukan dengan harga yang murah.. terminal tas ini seperti factory outlet.. keliling terminal tas ini.. banyak lagi factory outlet yang lain.

6. Pasar Baru

tempat ini paling sesuai untuk menghabis semua duit yang dibawa.. ada 8 tingkat semuanya.. dan setiap tingkat ada barang-barang yang dijual.. tingkat atas tempat jual beg dan kasut.. di pasar baru ini… sehari pusing memang tak habis.. sebab terlalu banyak kedai.. if nak servey harga pun, lepas itu memang susah nak jumpa balik kedai yang sebelumnya.. atq shopping di pasar baru ini pun 3 hari.. itu pn masih tak puas.. pasa baru ini bukak kejap je.. dari jam 9 pagi sehingga 5 petang.. so memang ramai orang yang berpusu-pusu ke sini.. tapi sini agak sesak.. tapi jangan risau.. if hendak rehat.. ada masjid yang disediakan.. sagat selesa masjid tersebut..

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: best, servey, tempat best

5 Responses so far.

  1. emma says:

    seronoknya.. bila la dapat gi sana kan?hurmm

  2. bestnye..bilelah nak gi bandung pulak =)
    Khumaera Ismail recently posted..Beautiful faces doesn’t countMy Profile

  3. Amsyahril says:

    Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Leave a Reply


CommentLuv badge
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

sahabat blogger gathering

salam wahai readers sekaliangroup sahabat blogger di ...

Segmen : Logo...

assalamualikum wahai reader sekalian... task pertama ...

[Segmen]: Puitiskan Diri...

assalamualaikum wahai readers sekaliantadi atq ada kerajianan nak ...

Tweet Tweet

No public Twitter messages.