About Me

- noratiqah bt mohd salleh - - 14 october 1990 - - kuala selangor, selangor - - sekolah kebangsaan tanjung keramat (1997-2001) - - sekolah kebangsaan seksyen 6, shah alam (2002) - - sekolah menengah kebangsaan agama kuala selangor (2003-2007) - - kolej universiti islam antarabangsa selangor -

Sahabat Blogger

http://sahabatblogger.net/ - official website- https://www.facebook.com/groups/wanammal/ - group-

Laws

Ini adalah blog peribadi, segala maklumat adalah dari diri penulis sendiri, dan jika diambil dari tempat lain, ia akan dinyatakan. Jika ingin "copy" apa-apa yang terdapat di blog ini, mestilah dicreditkan kepada http://atiqsalleh.com

Assalamualaikum wahai reader sekalian.

conditioner

Ramai tak yang menggunakan shampo bersama conditioner? Memang berbeza keadaan rambut apabila menggunakan conditioner. Rambut lebih lembut berbanding tidak menggunakan conditioner.

Kali ini atq nak share cara penggunaan conditioner.

1. Picit sedikit conditioner pada tapak tangan

2. Lurutkan conditioner yang ada di tapak tangan ke rambut. Makesure conditioner tersebut jangan kena pada akar rambut kerana ia akan merosakkan akar rambut kita dan menyebabkan rambut gugur.

3. Biarkan selama 3-4 minit.

4. Bilas rambut sehingga bersih.

Pelikkan kenapa atq share cara penggunaan conditioner. Ada dikalangan kita ini salah step yang kedua itu. Kalau tidak silap atq. Salah satu kebaikan conditioner adalah untuk memberi rambut vitamin. Rambut kita dibahagian akar memang cukup vitaminnya, tetapi bahagian rambut ditengah dan hujung memang kurang mendapat vitamin. Sebab itu conditioner hanya perlu dipakai dari bahagian tengah rambut sehingga hujung rambut.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Categories: tips

Leave a Reply


CommentLuv badge
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin

Popular Posts

sahabat blogger gathering

salam wahai readers sekaliangroup sahabat blogger di ...

Segmen : Logo...

assalamualikum wahai reader sekalian... task pertama ...

[Segmen]: Puitiskan Diri...

assalamualaikum wahai readers sekaliantadi atq ada kerajianan nak ...

Tweet Tweet

No public Twitter messages.